Wij zijn gewoontebeesten – net zoals ons konijn. Onze weekends beginnen altijd met hetzelfde zaterdagochtendritueel: proberen uitslapen, vers gebakken wafeltjes eten op de markt, bijlezen in de Caffènation, even langs de dierenwinkel gaan om naar de konijntjes te kijken, en dan boodschappen doen.

Als we er niet in slagen om uit te slapen (op zaterdag heeft mijn lijf meestal nog niet door dat het weekend is) en vroeg genoeg de deur uit zijn, is het nog aangenaam om over de markt te wandelen. De combinatie van mooi weer, weinig volk en de heerlijke geuren van allerlei exotische specialiteiten is zoiets waar ik wel van kan genieten. De kleine dingen in ’t leven, weetwel.

Zaterdag in Antwerpen - Verse wafeltjes van op de Exotische markt

Maar mijn favoriete stukje van de ochtend, zijn de verse wafeltjes. We bestellen altijd dezelfde, waardoor de wafeltjesman spontaan een nieuwe batch appel-kaneel op zijn wafelijzer legt als hij ons ziet. Met elk een zakje superverse en dampende wafeltjes in de aanslag, wandelen we richting de Caffènation waar hij zijn koffieverslaving voedt en ik chocomelk met Oreo’s of Maltesers bestel (ideaal voor bij de wafeltjes).

We hebben er een gewoonte van gemaakt om onze iPad mee te nemen. Onze read later lijst dient als gepersonaliseerde weekendkrant, en pas als die uit is, kan de rest van het weekend beginnen.

Ik hou van onze zaterdagochtenden.

  • Talitha

    Ik hou van Antwerpen en ben van plan er in de (nabije) toekomst heen te verhuizen. Deze post beschrijft exact de sfeer van het soort zaterdagochtenden dat ik daar ooit hoop te hebben 🙂 Geniale blognaam, trouwens. That movie, aaahh!