Het moet al minstens vijf jaar geleden zijn dat ik een reisgids heb vastgepakt. Want wie plant er zijn citytrip nog op voorhand als er overal Wi-Fi is en je een smartphone op zak hebt? Ik doe graag waar ik zin in heb, op het moment dat ik er zin in heb, en dan is Foursquare mijn redder in nood.

Vooral als het op eten aankomt, vertrouw ik op mijn digitale gids. Het is me nog nooit slecht bekomen en ik heb al veel leuke plekjes ontdekt. Ik doe wel wat onderzoek voor ik een keuze maak. Een restaurant moet voldoen aan volgende (strenge) eisen voor ik het wil uitproberen:

 • een rating van minstens 8/10
 • veel positieve en enthousiaste tips
 • de foto’s van gerechten zien er smakelijk uit
 • er staat minstens 1 gerecht op het menu dat ik zeker lust

De beste restaurants in Dublin

Toen we eind maart een citytrip maakten naar Dublin, hebben we zowat elk restaurant uitgekozen op basis van Foursquare. Voorbereiding was zelfs niet aan de orde, want we hadden geboekt via srprs.me en we hadden geen idee in welke stad we terecht zouden komen.

Dit zijn de restaurants die we ontdekten – stuk voor stuk aanraders:

 • Boxty House – Moderne Ierse kost
  Een boxty is een traditionele Ierse aardappelpannenkoek en Boxty House verwerkt ze (als aardappel of als pannenkoek) in allerlei vlees- en visgerechten. De kok heeft een moderne kijk op de Ierse keuken en serveert stoofpotjes en fish ’n chips op zijn manier. Zelfs ik vond er mijn ding, en dat wil wat zeggen.
 • Brother Hubbard – Ontbijt, brunch of lunch
  Het regende, we waren lichtjes doorweekt (zo gaat dat in Dublin) en we zochten een plek om te lunchen – liefst niet al te ver van waar we stonden. Bij Brother Hubbard, twee straten verder, konden we terecht voor scrambled eggs, pannenkoeken, sandwiches of een slaatje. We hebben er redelijk lang gezeten omwille van de gezelligheid en het uitzicht op de prachtige taarten die uitgestald stonden op de toog. (En omdat we aan het brainstormen waren over een babynaam, maar dat terzijde.)
Bunsen Burgers menu, Dublin
 • Bunsen – Burgers & shakes
  De leukste plek waar we gegeten hebben was ongetwijfeld Bunsen – eenvoudige burgers op z’n Amerikaans, met milkshake, opgediend zoals in de Burger King maar dan fancier. Je zou het een burgertent voor hipsters kunnen noemen. De menu op business card formaat geeft je een idee van het concept en de sfeer.
 • The Pepper Pot – Gezonde brunch/lunch
  Op onze laatste dag in Dublin kwamen we in het Powerscourt Townhouse Center terecht – een gezellige overdekte binnenplaats met (dure) designwinkeltjes en The Pepper Pot, waar we lunchten. De menukaart stond vol sandwiches, bagels, slaatjes en tasty treats (scones, chocolade- en wortelcake, cookies, enz.). De bagel met geitenkaas, humus en gebakken paprika is alvast een aanrader. Voor een dessertje hadden we helaas geen plaats meer.

Dit lijstje van restaurants kan ongetwijfeld nog aangevuld worden met leuke plekjes die wij niet bezocht hebben. Heb jij lekker gegeten in Dublin? Voel je vrij om jouw hotspots aan te vullen in de comments. Ik ben benieuwd!

 • Tamara

  Ik ben waarschijnlijk nog van de prehistorie want ik doe niets liever dan een reis plannen met mijn papieren gidsje en het Internet ter beschikking. Zalig vind ik dat! Ik geef je wel gelijk met betreft van eten. Dat bekijk ik ook ter plekke via Tripadvisor of Foursquare. Ierland staat sowieso nog op mijn to do lijstje! Leuke tips!