We zijn ondertussen al bijna twee jaar zoet met HelloFresh. We zijn er ooit mee begonnen als test en hebben ons abonnement gewoon laten lopen. Tegenwoordig ontvangen we elke zondagavond twee dozen: een maaltijdbox (meestal met vijf maaltijden) en een ontbijtbox.

De maaltijden kiezen we zelf uit een aanbod van boerenkost, oosterse gerechten, visschotels, pasta’s, en af en toe een homemade pizza of burger. De ontbijtbox neem je zoals hij komt, daar heb je geen keuze in de gerechten. Dat is ook helemaal niet erg, want de inhoud van die box is meestal wel naar mijn smaak. Er zit altijd iets bij met yoghurt, granola en fruit, afgewisseld met smoothies, crackers met beleg (de combinatie avocado, oude kaas en komkommer, bijvoorbeeld) en een pannenkoek of een warme croissant.

Er is een reden waarom we dit al twee jaar doen: het gemak. Ik wil geen tijd steken in het opstellen van weekmenu’s, het uitzoeken van lekkere gerechten en de zoektocht naar de nodige ingrediënten. Het concept van ‘ingrediënten aan huis’ heeft voor ons echt wel zijn voordelen.

  1. Variatie
    In plaats van terug te grijpen naar dezelfde tien gerechten, ligt er nu elke avond (en ochtend) iets anders op ons bord. Geen twee recepten zijn hetzelfde. Dat houdt het koken plezant, en het houdt de schwung er in.
  2. Gezond(er) & evenwichtig(er)
    Ons koolhydraatrijk dieet, dat vooral uit pasta, pizza en rijst bestond, werd vervangen door maaltijden waarvan de voedingswaarden perfect in evenwicht zijn. De porties zijn niet te groot en niet te klein, waardoor ik ook niet de neiging heb om te veel te eten.
  3. No stress
    Ik hoef me geen zorgen te maken over eten. Dat neemt heel wat stress en hassle weg, want ik ken het antwoord op de vraag “Wat eten we vandaag?” al. Ik ben twee keer sneller de Delhaize buiten omdat ik geen half uur sta rond te draaien tussen de groenten en het vlees, wachtend op inspiratie. HelloFresh zorgt voor rust in mijn hoofd.

Het is wel niet altijd rozenschijn en manengeur. Ik krijg het regelmatig op mijn heupen van de chauffeurs, handige info wordt intern niet doorgegeven (zoals: we wonen in de winkelstraat, die is verkeersvrij, parkeer in een zijstraat), en de bananen zijn een dag na levering slecht. Altijd.

Maar voorlopig weegt dat niet op tegen de voordelen. Als het kon, zou ik zelfs een HelloFresh box bestellen met lunch. Voor mij is dit één van de beste lifehacks ooit. Eentje die ons heel wat tijd en gedoe bespaart.


Dit artikel werd niet gesponsord door HelloFresh.

There are currently no comments.