Ik vond dat het stilaan tijd werd om aan de babykamer te beginnen. Kwestie dat ik er zelf al een beetje aan kan wennen, zelfs al ligt er nog niemand in dat bedje. En kwestie van voorbereid te zijn, ook.

We zouden eerst vlug even binnenspringen bij IKEA – om te kijken of we daar een kinderbedje en een extra ladenkast vonden die ons aanstond – en dan doorrijden naar de babywinkel om de rest van de benodigdheden in te slaan. Maar de namiddag was ver voorbij tegen dat we de IKEA weer buiten waren.

Babykamer (of beter: babyhoekje)

Het plan was om alle onmisbare dingen in één keer in huis te halen en een gezellig babyhoekje te maken in onze slaapkamer. (We hebben maar één slaapkamer, dus we kunnen niet anders.) Klein bedje naast het grote bed, kleinere ladenkast naast de grote kleerkast. En dat is ook exact wat we gekocht hebben: een bedje, een matras en een kast. De rest (de aankleding) zal voor later zijn, als we nog eens in de babywinkel geraken, want ze hebben daar kei schattige dingen met schildpadjes en al.

Thomas sleurde de zware dozen naar de slaapkamer. Hij was zo enthousiast dat hij eindelijk ook iets kon bijdragen, dat hij meteen aan de slag ging met het bedje. Ik deed dienst als handleidinglezer en vijzenaangever, en een dik uur later stond het in elkaar.

En toen werd het plots wel heel écht.

There are currently no comments.