Aangezien ik mijn vrije tijd de laatste weken vooral zetelhangend doorbreng (het minste dat ik rechtsta begint mijn rug te zeuren – oh, the joys of being pregnant), heb ik heel wat tijd om mijn leesverslaving te onderhouden. Ik las vijf boeken in juli, en dat vijfde boek was meteen ook het vijfentwintigste van dit jaar. Ik zit ondertussen zelfs bijna aan de 30 (zowel in leeftijd als in aantal gelezen boeken). Die #readingchallenge is dus al in de sakoche.

Van de boeken die ik recent las, zijn vooral deze vier me bijgebleven:

 • One Day – David Nicholls
  Toch wel een favoriet aan het worden, die David Nicholls. Zijn boeken zijn altijd zo right in the feels. In juni las ik Us, en One Day is al minstens even goed. Het hele verhaal wordt verteld aan de hand van één dag – 15 juli. Dat is de dag waarop Dexter en Emma elkaar voor het eerst ontmoeten en aan de hand van die ene dag, volg je hun avonturen door de jaren heen. Hoewel je al van in het begin kan raden waar het heen gaat, eindigt het boek net iets anders. Geen traantjes deze keer, wel een luide “Oh, neen!”
 • The Humans & How to Stop Time – Matt Haig
  Matt Haig schrijft verhalen met een originele insteek waarin hij zijn realistische (en ietwat pessimistische) kijk op de wereld en de mensheid laat doorsijpelen. Dat doet hij door personages te bedenken die anders zijn en op hun eigen manier naar hun medemens kijken. In The Humans is dat een alien die als mens door het leven probeert te gaan, in How to Stop Time is het iemand die al meer dan 400 jaar oud is. De boeken zijn niet alleen origineel in hun verhaal, maar bevatten ook heel wat wijsheden die je aan het denken zetten.
 • How Not to Hate Your Husband After Kids – Jancee Dunn
  Verplicht leesvoer als je thuis een man hebt rondlopen die te weinig helpt in het huishouden, interessant leesvoer als je het beter getroffen hebt. Bij ons zijn de huishoudelijke taken een gedeelde last en ik kan me moeilijk voorstellen dat zou veranderen na baby arrival day. Los daarvan heb ik wel een aantal nuttige tips uit dit boek gehaald.

Ik slaag er tegenwoordig in om een boek in een dag of twee uit te lezen en dan geraak ik gefrustreerd dat ik weer een nieuw moet kiezen. Daarom ging ik op zoek naar iets dat even geen keuzestress met zich meebrengt – een epos, een trilogie,… you get the gist. De The Dark Tower reeks van Stephen King zat nog ergens in mijn achterhoofd, dus ben ik vorig weekend begonnen aan The Gunslinger. ’t Schijnt de moeite te zijn, maar dat weet ik u over een paar weken (of maanden) te vertellen.

Als je op de hoogte wil blijven van wat ik zoal lees, kan je me volgen op Goodreads.

 • gerhilde maakt

  Ik zag One Day vandaag ook op Kelly/lilith haar Instagram verschijnen. Daar ben ik nu extra nieuwsgierig naar!

  • Mirthe

   Zeker eens lezen, je gaat er geen spijt van krijgen! 🙂